Caraș-Severin: Băile Herculane a devenit membru activ al Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa

Orașul Băile Herculane, situat în județul Caraș-Severin, a devenit membru activ al Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa. De asemenea, administrația locală o să găzduiască Adunarea Generală a Asociației din mai 2025.

„Așadar o să ne pregătim să primim oaspeți importanți! Este o reușită importantă pentru orașul nostru, prin care am intrat în marea familie a termalismului, balneologiei, istoriei și culturii balneare europene și pe Ruta Culturală a Orașelor Termale Istorice a Consiliului Europei care promovează orașele membre ale Asociației.

De asemenea, este și o platformă de accesare a fondurilor speciale destinate conservării patrimoniului de pe această rută”, transmite Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

Contracte de finanțare în valoare de 13 milioane lei pentru Băile Herculane

Edilul liberal a mai semnat două contracte de finanțare prin PNRR care valorează 13.673.158 lei.

Cristian Miclău a precizat la ce fac referire contractele de finanțare astfel: „Un contract face parte din Componenta 10 pentru decontarea documentației PUZ și PMUD, respetiv pentru achiziția de autobuze nepoluante în parteneriat cu Primăria Mehadia, lider de proiect fiind Primăria Băile Herculane”.

Sursa: Primăria Băile Herculane

Leave a Comment