Caraș-Severin: Consiliul Județean a primit vizita unei delgații a Ambasadei Republicii Cehe în România

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a primit, la Palatul administrativ, vizita unei delegații a Ambasadei Republicii Cehe în România. Aceasta a fost condusă de către ambasadorul Halka Kaiserová.

„Scopul vizitei a fost cunoașterea reciprocă, precum și prezentarea problemelor cu care se confruntă comunitatea de cehi din zona Banatului Montan, oportunitățile de cooperare bilaterală la nivelul administrațiilor publice în domeniul economic, cultural, educațional și cel al sănătății.

Halka Kaiserová a menționat în cadrul întâlnirii că instituția pe care o conduce acordă tot sprijinul de care este nevoie în vederea consolidării cooperării dintre instituțiile din județul Caraș-Severin și cele din Republica Cehă. O importanță deosebită este dată turismului, doamna ambasador menționând faptul că, guvernul ceh a investit sume importante în realizarea unei campanii de promovare a Banatului cehesc”, transmite CJ Caraș-Severin.

„Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraş-Severin, a menționat importanța pe care o are comunitatea cehă în județul Caraș-Severin și a dat asigurări că va depune toate eforturile necesare în a găsi oportunități de finanțare pentru a putea fi reabilitată infrastructura rutieră. Un prim pas în acest sens este asfaltarea unui tronson în lungime de 3 km din DJ 571A Sichevița – Gârnic, porțiune de drum ce a fost afectată de calamități. De asemenea, prin proiectului „Cu bicileta prin vest – traseu cicloturism” ce urmează a fi implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu județele Timiș, lider de proiect, Arad, Hunedoara și alte unități administrativ-teritoriale de pe raza celor 4 județe, se dorește atragerea cât mai multor turiști care se vor bucura de frumusețile naturale ale județului Caras-Severin”, adaugă administrația județeană.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin

Leave a Comment