Caraș-Severin: Consiliul Județean renovează energetic Muzeul Banatului Montan. Finanțare prin PNRR de peste 10 milioane lei

Paul

Consiliul Județean Caraș-Severin a anunțat obținerea finanțării pentru proiectul care prevede renovarea energetică a Muzeului Banatului Montan. Investiția este de peste 10 milioane de lei, iar fondurile provind prin PNRR.

„Lucrările de izolare a pereţilor, de placare a fațadei, de înlocuire a tâmplăriei, de introducere a pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice ca sursă regenerabilă de energie, de refacere a teraselor, de termoizolare a planșeului peste ultimul nivel, de izolare termică a planșeului peste sol și realizarea hidroizolației vor fi realizate în aproximativ 2 ani”, transmite serviciul de comunicare al Consiliului Județean Caraș-Severin.

„Proiectul va avea numeroase beneficii socio-economice de importanță majoră pentru cărășeni, iar prin reabilitarea clădirii care adăpostește patrimoniul cultural al județului Caraș-Severin ne dorim să punem în valoare moștenirea lăsată de strămoșii noștri”, adaugă Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin

Distribuie articolul