Caraș-Severin: evenimente culturale organizate de Consiliul Județean cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor 2023

Paul

Consiliul Județean Caraș-Severin organizează noi evenimente culturale în perioada 9-14 mai. Acestea se vor desfășura la Reșița și Caraș-Severin, în colaborare cu administrația județeană din Arad.

„Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Banatului Montan va fi sâmbătă, 13 mai. „Identități fragile. Muzeul Pandemiei. Stația Reșița” – un proiect muzeal care prezintă obiecte-emoții devenite simboluri ale pandemiei; primul muzeu participativ dedicat pandemiei și care ilustrează tranzițiile emoționale simțite individual.

Pe scena Teatrului de Vest va avea loc piesa Don Quijote după Miguel de Cervantes. Evenimentul va fi organizat duminică, 14 mai.

La Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș se desfășoară „Diversitate și unitate în costumul popular românesc”. Expoziția reprezintă o colaborare inedită între două instituții muzeale, din Caras-Severin si Arad, prin care se valorifică patrimoniul etnografic, mai exact costumul popular autentic românesc, alături de care vor fi expuse și piese de podoabă: cepse și o salbă tradițională din monede de argint, ca elemente autentice ale Banatului de Munte. Muzeul respectiv se va alătura în organizarea evenimentului dedicat Nopții Europene a Muzeelor.

Expozițiile Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș sunt deschise publicului și oferă oportunitatea de a cunoaște istoria și tradițiile Banatului Montan”, transmite Consiliul Județean Caraș-Severin.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin

Citește și Caraș-Severin: Consiliul Județean renovează energetic Muzeul Banatului Montan. Finanțare prin PNRR de peste 10 milioane lei

Distribuie articolul