Caraș-Severin: Guvernul României sprijină cu 43 milioane de lei proiectul de infrastructură rutieră din Reșița

Guvernul României va sprijini cu 43 milioane de lei proiectul de infrastructură rutieră din Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin. Investiția ”Legătura rutieră între artera principală a Reșiței, Parcul Industrial şi zona de regenerare urbană Mociur, cu ieșire pe G.A. Petculescu (Universitate)” a fost aprobată.

Ioan Popa, primarul liberal al orașului, a declarat următoarele: „Vorbim despre o arteră nouă ce include două benzi pe sens, trotuare, piste de bicicletă, iluminat public și trei poduri, două peste râul Bârzava și unul peste pârâul Govândari. Această investiție care va redesena în totalitate orașul nostru, deschizând calea spre o dezvoltare sănătoasă, chiar în zona centrală, pe o platformă de 52 hectare care până nu de mult a însemnat doar o pată neagră care ne amintea de decăderea industrială. Accesul din zona Govândari se va face atât de pe Calea Caransebeșului, cât și printr-o nouă legătura ce va fi creată pe sub podul din Triaj.

Pentru a câștiga timp, am demarat procedurile de licitație și în acest moment ne aflăm în etapa finală, astfel că în scurt timp, după desemnarea câștigătorului vom demara lucrările de execuție!”

Sursa: Ioan Popa, Facebook

Leave a Comment