Caraș-Severin: lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Marius Șandru” din Reșița s-au finalizat. Investiție de 7.5 milioane lei

Lucrările de reabilitare integrală a Școlii Gimnaziale „Mariuș Șandru” din Reșița s-au finalizat. Investiția a fost de 6.568.423 lei, iar dotarea cu mobilier și sisteme informatice a fost de 969.412 lei.

„Unitatea de învățământ construită în anul 1978 este una dintre cele mai populare şcoli din Reşiţa, cu profesori dedicaţi şi elevi cu rezultate foarte bune. Cu toate astea, cred că nu a beneficiat niciodată de o modernizare serioasă.

Prin proiectul derulat de primărie nu vorbim doar despre o simplă renovare. Am reabilitat integral atât clădirea principală, corpul 2, cât şi suprafeţele exterioare: curte interioară, teren de sport şi zone de acces. Totodată, clădirea a fost dotată cu lift și cu toate sistemele de siguranţă necesare (anti-efracţie, supraveghere video, anti-incendiu)”, transmite Ioan Popa, edilul liberal al municipiului Reșița.

Investiție de 9.5 milioane lei pentru noua sală de sport din Govândari

Administrația locală liberală din Reșița a finalizat și o investiție de 9.5 milioane lei pentru noua sală de sport din Govândari. Lucrările au fost derulate prin Compania Națională de Investiții.

„Noua sală de sport se află în cea mai dens populată zonă din Reșița, în Micro 1, în vecinătatea Liceului Teologic Baptist și a Școlii Gimnaziale nr. 7. Aceasta are o tribună de peste o sută de locuri, vestiare, grupuri sanitare și dispune de toate dotările necesare pentru derularea în siguranță a activităților sportive.

Spațiul exterior este unul extrem de generos și deservește mai multe unități de învățământ. O să investim din bugetul local în sistematizarea întregii zone. Elevii vor beneficia de locuri de odihnă, alei, spații verzi și de un teren multisport outdoor”, transmite primarul municipiului Reșița.

Citește și: Caraș-Severin: proiect în valoare de 2.5 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii rutiere a cartierului Mociur din Reșița

Sursa: Ioan Popa

Leave a Comment