Caraș-Severin: lucrările pentru proiectul privind modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal din județ au început. Investiție de peste 1 miliard lei

Paul

La începutul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin câștiga cel mai mare proiect cu finanțare din fonduri europene din județ. Suma totală a acestuia este de 1.003.485.868,57 lei, scopul său fiind pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal din județ.

Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, a organizat o ședință de lucru săptămâna aceasta în baza acestui proiect, alături de primarii localităților direct implicate (Reșița, Caransebeș, Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Otelu Roșu).

CJ Caraș-Severin a comunicat faptul că: „La scurt timp după semnarea contractelor de finanțare, s-au și demarat licitațiile pentru execuția unora dintre lucrări. S-au semnat două contracte extrem de importante pentru locuitorii din Reșița, Caransebeș și Oțelu Roșu. Valoarea totală a acestora este de 110.027.999,53 lei (fără TVA).”

,,Avem licitații deja terminate, avem constructori care își organizează șantierele și ne propunem să urmărim modul de lucru pentru a nu ajunge în situația în care lucrările începute să nu fie finalizate, așa cum s-a întâmplat cu lucrări începute în 2012 care nu sunt terminate nici în prezent. Licitațiile au fost foarte corecte și au participat firme noi, care nu au mai lucrat în trecut în județ. Lucrările încep foarte repede în cele trei șantiere, iar termenul este scurt, decembrie 2024, dar sumele sunt suficiente și ne încadrăm!”, a precizat Romeo Dunca.

Cristian Miclău, primarul orașului stațiune Băile Herculane, a adăugat: „In cadrul acestui proiect orașul nostru, va beneficia între anii 2023 – 2025 de lucrări în valoare de 42.714.455 lei (fără TVA) la care UAT Băile Herculane va participa cu o cofinanțare de 803.031, 75 lei (fără TVA).”

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin, Facebook / Cristian Miclău, Facebook

Distribuie articolul