Caraș-Severin: mobilități europene pentru școlile din Reșița – inovare prin digitalizare, sustenabilitate și incluziune

Primăria Reșița, condusă de către liberalul Ioan Popa, consideră că pentru creșterea calității actului educațional sunt la fel de importante și investițiile în dezvoltarea resurselor umane disponibile în sistemul de învățământ local. Astfel, localitatea devine prima care aplică și începe demersurile de a obține finanțări din fonduri europene pentru cursuri de formare a profesorilor.

„Prin acest proiect se asigură finanțarea pentru o formare de foarte bună calitate pentru peste 400 de profesori de la școlile din Reșița, prin participarea acestora la cursuri oferite de furnizori din state UE. Domeniile pe care le vizăm pentru formarea profesorilor sunt:

1. Digitalizare: accesarea de proiecte pentru dotarea cu echipamente digitale de ultimă generație pentru toate școlile face absolut necesară pregătirea întregului personal didactic pentru utilizarea acestora într-un mod cât mai creativ și atractiv pentru elevi;

2. Dezvoltare durabilă: în concordanță cu viziunea de dezvoltare a orașului, ne dorim ca profesorii să ofere un model de comportament de dezvoltare durabilă cu impact asupra elevilor și a întregii comunități;

3. Incluziune: pornim de la tradiția locală de respectare a diferențelor și construim pe această tradiție pentru a ne apropia de idealul unei comunități incluzive”, transmite Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

„Obiectivul avut de Primaria Resita este acela de a crea un grup de profesori deschiși pentru inovare și dezvoltare, care să se formeze într-un model de predare european pe care îl vor pune în practică la clasă, astfel crescând calitatea actului educațional din orașul nostru. Pentru următorii 5 ani, am planificat peste 600 de deplasări pentru participarea la cursuri de formare atractive, care să stimuleze și să contribuie la dezvoltarea profesorilor reșițeni”, adaugă edilul liberal al localității Reșița.

Sursa: Primăria Reșița

Leave a Comment