Caraș-Severin: Muzeul Banatului Montan Reșița a primit acreditare datorită implicării Consiliului Județean

Paul

Consiliul Județean Caraș-Severin a anunțat că Muzeul Banatului Montan Reșița a primit acreditare. Acest lucru s-a întâmplat în urma analizei din partea Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor a solicitării și documentației de acreditare a muzeului.

„Acreditarea este o etapă juridico-administrativă obligatorie în activitatea muzeelor din România și aduce acestuia plus-valoare și încredere sporită din partea eventualilor colaboratori sau donatori, având în vedere că îndeplinește standardele naționale: administrarea unui patrimoniu cultural constituit şi dezvoltat pe baze ştiinţifice, existenţa personalului calificat, menţinerea unui sistem actualizat de evidenţă a acestuia, valorificarea patrimoniului muzeal prin expoziţii permanente şi temporare, organizarea de programe şi activităţi educative destinate publicului, precum şi prin activităţi de marketing cultural”, transmite serviciul de comunicare al Consiliului Județean Caraș-Severin.

,,Trebuie să adresăm mulțumiri, în primul rând, tuturor celor implicați în această acreditare dar doamnei manager Livia Măgina, care prin efortul său a contribuit la acreditarea acestui muzeu. Este meritul lor că astăzi celebrăm cu mândrie acest lăcaș încărcat de atâta istorie și valoare culturală.”, a adăugat președintele Consiliului Judeșean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Distribuie articolul