Caraș-Severin: primăria Reșița a finalizat lucrările de modernizare a 12 școli – administrația locală urmează să reabiliteze alte 10

Paul
default

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a Școlii Gimnaziale ”Mihai Peia”. Unitatea de învățământ se alătură celorlalte 11 care au avut parte de modernizare. Liberalul a precizat că vor urma să fie reabilitate și alte 10 școli.

Conform edilului, lucrările realizate la Școala Gimnazială ”Mihai Peia” au constat în modernizarea sălilor de clasă, a holurilor, grupurilor sanitare și fațadei clădirii; instalarea de camere de supraveghere în interior și exterior; montare ascensor/lift exterior și rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități; refacerea integrală a acoperișului și instalarea de panouri solare; dotarea cu mobiliernou, echipamente și materiale didactice și echipamente IT.

„Sala de sport a fost și ea reabilitată, iar în curtea școlii au fost montate gradene, porți de handbal și panouri baschet, ce sunt amplasate pe un teren de sport multifuncţional (handbal, baschet) cu suprafața de joc din tartan.

Curtea interioară și zonele adiacente au fost reabilitate de colegii de la Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local. Aceștia au pavat aleile pietonale, au montat mobilier urban nou și au reamenajat spațiile verzi”, a adăugat Ioan Popa.
Investiția pentru modernizarea Școlii Gimnaziale ”Mihai Peia” a fost în valoare de 10.113.984 lei.
Sursa: Ioan Popa
Distribuie articolul