Caraș-Severin: primăria Reșița va avea un parc auto format din 24 de autobuze electrice și 13 tramvaie noi – investiție de 41 milioane euro

Paul

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, a anunțat că primăria va avea un parc auto format din 24 de autobuze electrice și 13 tramvaie noi. Investiția totală este de 41.179.000 euro.

Edilul liberal a precizat că au ajuns 10 autobuze electrice din cele 24. Cele 14 rămase vor fi achiziționate anul viitor prin PNRR.

Proiectul de modernizare a transportului public a municipiului Reșița este finanțat în mare parte din fonduri europene, a adăugat Ioan Popa.

„Corelarea achiziției unor mijloace de transport moderne cu investițiile făcute în modernizarea infrastructurii rutiere, în semaforizare și control trafic inteligent și în noile stații de transport public ce vor beneficia de automate de tiketing integrat și ecrane de informare în timp real a călătorilor, va face din Reșița unul din cele mai moderne orașe din România în ceea ce privește transportul public”, a adăugat primarul municipiului Reșița.

Sursa: Ioan Popa

Distribuie articolul