Caraș-Severin: proiect în valoare de 1.4 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ din Anina

Proiectul pentru dotarea unităților de învățământ din orașul Anina a fost aprobat spre finanțare prin PNRR. Valoarea obiectivului este în valoare de 1.4 milioane lei, fără TVA.

„Vorbim de un laborator de informatică în valoare de 18.000 lei, dotarea sălilor de clase cu table interactive, laptopuri, scanner portabil, mobilier didactic pentru învățământul preuniversitar, imprimante, cabinete de asistență psihopedagogică și săli de sport în școli. Suma totală este de 1.4 milioane lei, fără TVA.

În Anina funcționează 3 școli cu clasele I-IV, 3 grădinițe, o școală cu clasele V-VIII și un liceu”, transmite viceprimarul cu atribuții de primar, liberalul Daniel Danu.

Proiecte în valoare de peste 11 milioane lei pentru modernizarea orașului Anina

De asemenea, Daniel Danu are în desfășurare și alte două proiecte pentru care a semnat la începutul acestui an contractele de finanțare în valoare de 11.8 milioane lei. Acestea vizează construcția de piste de biciclete, achiziția de camere de supraveghere și amplasarea pe raza orașului a 6 stații de încărcare pentru masinile electrice.

„Pista de biciclete are 6,8 km, cu o lățime de 2,4 metri. Ea este gândită ca pistă de agrement, pentru că Anina, având străzile înguste și un drum național care străbate orașul, nu puteau fi amplasate în oraș. Pista va fi amplasată pe un fost traseu de mocănițe: pleacă de la platoul Bucegi, urcă în cartierul Terezia, merge pe la puțul 4, urcă în zona Hildegard de unde se ramifică. O ramură pleacă către drumul național și iese în cartierul Sigismund, iar cealaltă ramură merge și se întretaie cu drumul județean care merge la Marila”, precizează liberalul.

Camerele de supraveghere vor fi achiziționate într-un număr încadrat între 100 și 150: „Acestea ne vor ajuta foarte mult la prevenirea infracționalității, al protecției oamenilor, pentru că au fost cazuri în care s-au spart locuințe, dar și să depistăm persoanele care abandonează animale pe domeniul public. Eu cred că este o investiție bună pentru creșterea siguranței cetățeanului”, spune viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina.

Sursa: Primăria orașului Anina

Citește și Caraș-Severin: peste 20 milioane lei în 2022 prin programul Anghel Saligny pentru orașul Anina

Leave a Comment