Caraș-Severin: proiect pentru descoperirea apei termale în zonele carstice din Municipiul Reșița

Paul

Primarul Reșiței, Ioan Popa, face tot posibiliul pentru modernizarea orașului, dar și pentru crearea unui aspect unic, folosindu-se, de această dată de rezervele naturale ale urbei de pe Bârzava!

Edilul liberal declară faptul că: „Suntem pe cale să semnăm un contract cu o firmă din Polonia, să facem niște micro cutremure în Dealul Golului, Dealul Crucii și zona Cuptoare, pentru a identifica ”pungi” cu apă termală în zona carstică a Reșiței și a Domanului. Și dacă identificăm apă termală în zonă s-ar putea ca faza de galerii comerciale, de mall să meargă concomitent cu realizarea Aqualandului-ului în oraș în concomitent cu ea sau dacă vreți, în aceeași perioadă.

În zonă avem apă termală, avem deja studii făcute de Institutul Geologic Român. În toamna trecută am avut aici vizita directorul general al Institutului Geologic Român, împreună cu directoarea adjunctă. Noi am comandat ca primărie un studiu, l-am plătit și am primit documentația de la dânșii. Studii făcute în urmă cu 30,40 și chiar 50 de ani relevă că în zona Carașova-Doman există premisele de a avea apă termală. E o zonă carstică unde apa se duce în straturi foarte profunde, foarte adânci și s-ar putea ca undeva în zona 1000-1500 de metri adâncime să găsim apă termală.”

Proiectul inedit pentru împrejurimile oraşului, își dorește să descopere apă termală în zona carstică, prin producerea controlată de micro cutremure.

„Următorul pas după studiul realizat a fost să angajăm această firmă de prospecțiuni din Polonia, cu care urmează să încheiem un contract în luna februarie și prin niște metode, de micro cutremure care ne arată exact pânza freatică, vom identifica în intervalul aprilie-iulie dacă avem apă termală și în ce locuri ca să putem să mergem mai departe și să explorăm apă termală”, a precizat edilul Reșiței, Ioan Popa.

Sursa: Primăria Municipiului Reșița

Distribuie articolul