Caraș-Severin: proiecte de peste 18 milioane lei pentru comuna Măureni

Paul

Administrația locală liberală din Măureni, județul Caraș-Severin, a depus anul acesta mai multe proiecte pentru modernizarea localității. Suma totală depășește 18 milioane de lei.

„Anul acesta, am depus multe proiecte pe fiecare sursă de finanțare, fonduri europene sau guvernamentale. Ne pregătim să încheiem anul cu vești foarte bune”, afirmă primarul Brian Filimon, enumerând dispensarul, grădinița și sala de sport ca proiecte  de viitor.

Lucrările dispensarului sunt la stadiul de 90%. Unul dintre cele cinci cabinete va fi destinat medicului de familie în vreme ce, pentru celelalte patru, după finalizarea lucrărilor, primarul va demara discuții cu medici specialiști, dar își dorește și un laborator de analize care poate fi posibil grație unui proiect în valoare de 800.000 de lei finanțat prin PNDL 2.

La aceeași valoare se ridică și proiectul pentru ridicarea noii grădinițe, pe locul celei vechi. Pentru acest proiect finanțat de CNI, există deja un constructor, documentele cu acesta au fost semnate, întocmirea documentației necesare pentru lucrări este pe final și, la primăvară, construcția poate demara.

Tot la CNI a fost depus un proiect pentru construirea unei săli de sport în vecinătatea terenului de sport. Aceasta a fost deja scoasă la licitație, prezentându-se șapte ofertanți.

Comuna Măureni se modernizează prin Programul „Anghel Saligny” și PNRR

Primarul are două proiecte depuse pe Programul „Anghel Saligny” și aprobate, dintre care unul depășește valoarea de 15 milioane de lei și vizează cei 8 km de străzi secundare rămase neasfaltate în Măureni și Șoșdea. Celălalt se ridică la 1,7 milioane de lei și țintește mărirea capacității stației de apă de la Șoșdea, depășită de solicitări. În primul caz, este în derulare procedura prealabilă demarării lucrărilor în vreme ce, în al doilea caz, urmează să fie organizată licitația.

Un alt proiect aprobat este pe PNRR și vizează amenajarea de piste de biciclete și sporirea numărului de camere de supraveghere. Valoarea este de 275.000 de euro. Vor fi amenajați 3 km de piste, a căror lungime se vrea extinsă printr-un proiect viitor, și vor fi montate 35 de noi camere pe lângă cele 15 de care comuna dispune în prezent. Finanțarea a fost aprobată, în prezent se așteaptă semnarea contractelor.

Sursa: Comunicat de presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul