Caraș-Severin: proiecte în valoare de peste 11 milioane lei pentru orașul Anina

Paul

Primarul orașului Anina, Daniel Danu, a semnat, la Ministerul Fondurilor Europene, două contracte în valoare totală de 11,8 milioane de lei. Acestea prevăd construcția de piste de biciclete, achiziția de camere de supraveghere și amplasarea pe raza orașului a 6 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Pista de biciclete are 6,8 km, cu o lățime de 2,4 metri. Ea este gândită ca pistă de agrement, pentru că Anina, având străzile înguste și un drum național care străbate orașul, nu puteau fi amplasate în oraș. Pista va fi amplasată pe un fost traseu de mocănițe: pleacă de la platoul Bucegi, urcă în cartierul Terezia, merge pe la puțul 4, urcă în zona Hildegard de unde se ramifică. O ramură pleacă către drumul național și iese în cartierul Sigismund, iar cealaltă ramură merge și se întretaie cu drumul județean care merge la Marila“, a declarat primarul Daniel Danu.

La cel de al doilea proiect nu este prevăzut un număr anume de camere de supraveghere, dar, în funcție de prețul pieței vor fi achiziționate între 100 și 150 de camere video care vor fi amplasate pe raza orașului.

„Acestea ne vor ajuta foarte mult la prevenirea infracționalității, al protecției oamenilor, pentru că au fost cazuri în care s-au spart locuințe, dar și să depistăm persoanele care abandonează animale pe domeniul public. Eu cred că este o investiție bună pentru creșterea siguranței cetățeanului“, a mai precizat edilul liberal al orașului Anina.

Sursa: Primăria orașului Anina

Distribuie articolul