Caraș-Severin: proiecte în valoare de peste 350 mii euro pentru reabilitarea termică a clădirilor din orașul Anina

Paul

Primăria orașului Anina, condusă de către viceprimarul cu atribuții de primar, Daniel Danu, va reabilita termic mai multe clădiri: „Casa Elevului”, Hotelul din cartierul Steierdorf și fosta „Casă a Pionierilor”. Finanțarea pentru aceste proiecte va fi prin PNRR – Componenta 10 -Fondul local.

Edilul liberal al orașului a declarat următoarele: „Pentru fosta Casă a Pionerilor am depus un proiect pe PNRR, o cerere de finanțare pentru reabilitare termică. În același timp am depus și pentru fostul Hotel din cartierul Steierdorf. La hotel ni s-au mai cerut niște clarificări, la care colegii lucrează pentru completarea documentației. Pentru ”Casa Elevului”, pentru fosta ”Casă a Pionierului” avem deja aprobată suma de 162 000 de euro și o să mai avem și cofinanțare la acest proiect. Urmează ca la începutul lunii februarie să semnăm contractul de finanțare.

Este vorba de o sumă de 162 000 de euro, iar pentru hotel s-a solicitat suma de 218 000 de euro. După ce se semnează contractul de finanțare, atunci vor începe derularea proiectului și o să trebuiască să fie făcute studiile de fezabilitate, studii de rezistență. După ce se depun toate avizele o să fie scoaterea la licitație a lucrărilor.”

„Alte două proiecte derulate în orașul Anina sunt foarte aproape de faza de recepție. Lucrările de asfaltare a drumurilor în Colonia I și cel ce duce spre cartierul Brădet sunt în proportie de 99 % finalizate. Recepția lor este programată în luna februarie”, adaugă Daniel Danu.

Sursa: Primăria orașului Anina

Distribuie articolul