Caraș-Severin: trei proiecte în valoare de aproape 30 milioane lei pentru municipiul Reșița

Paul

Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, a semnat trei proiecte în valoare de 29.906.562 lei.

Edilul orașului a precizat faptul că: „Am semnat contractele de finanțare pentru trei proiecte foarte importante:

  • Construirea de locuințe pentru tineri, în cartierele Stavila şi Marginea

Proiectul are ca obiectiv asigurarea de locuinţe familiilor de tineri cu vârsta între 18-35 de ani ce locuiesc în clădiri nesigure structural sau în spații supraaglomerate.

Se vor realiza 44 de apartamente în clădiri P+3, cu accesul auto și pietonal necesar. Zona nou creată va include și spații de agrement cu zone verzi, parcări rezidențiale și iluminat public modern. Valoarea totală: 15.907.317,15 lei.

  • „Reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Reșița”.

Acest proiect va avea un impact major asupra dezvoltării comunității noastre, deoarece reprezintă documentul de referință care va sta la baza tuturor investițiilor viitoare de modernizare a infrastructurii și serviciilor publice necesare pentru a crește calitatea vieții pentru reșițeni. Extrem de important este că acest proiect digitalizează integral modul în care se va lucra pe viitor, toate datele despre spațiile locative, artere de circulație, rețele electrice etc vor fi disponibile în format electronic. Valoarea totală: 10.380.399,04 lei.

  • Renovarea energetică a clădirii sediului Direcției de Asistență Socială.

Proiectul are ca obiectiv reabilitarea estetică a fațadei clădirii, dar și reducerea costurilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă. Valoarea totală: 3.618.846,11 lei.”

Sursa: Ioan Popa, Facebook

Distribuie articolul