Caraș-Severin: Vela, Dunca și Popa în vizită la Strasbourg pentru exemplu de bune practici în sistemul sanitar

Romeo Dunca, președintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Marcel Vela, senator PNL, dar și Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, au fost în vizită la Strasbourg pentru un exemplu de bune practici în sistemul sanitar. Aceștia au fost însoțiți de echipa de arhitecți și proiectanți, câștigători ai licitației pentru realizarea Proiectului Tehnic al viitorului spital județean din Reșița.

„Vizita, programată încă din luna noiembrie, la Strasbourg-Franța, a fost pentru a ne documenta și pentru a găsi răspunsuri mai multor întrebări despre ce înseamnă un spital modern, un exemplu de bune practici care au ca rezultat servicii de sănătate la standarde, cât și obținerea de profit de către un spital construit pentru pacienți și nevoile lor.

În următoarea perioadă vom face o altă vizită de lucru cu același scop care va avea loc în Finlanda, unde ne vom întâlni cu un grup finlandez care a construit 10 spitale. Noi vom vizita doar unul și anume, pe cel care are dimensiunea celui cuprins în masterplan-ul nostru.

Știm ceea ce ne dorim, știm ce ne lipsește, dar sunt mult mai convins astăzi decât ieri că performanță putem și noi să facem. Cu două condiții: spital nou și management performant. Astăzi nu avem niciuna dintre cele două condiții, dar în viitor le vom avea”, transmite Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Sursa: Consiliul Județean Caraș-Severin, Facebook

Leave a Comment