CE Oltenia se poate salva dacă se rezolvă problema ajutorului de stat

Media PNL

Ion Iordache, preşedintele PNL Gorj, a făcut miercuri un apel către colegii parlamentari din judeţ, special către cei social-democraţi, să se implice astfel încât Complexul Energetic (CE) Oltenia să nu trebuiască să ramburseze Ministerului Finanţelor ajutorul de stat în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro primit pentru plata certificatelor de dioxid de carbon.

”În anul 2019-2020, guvernele liberale au acordat Complexului Energetic Oltenia un ajutor financiar de 500 de milioane de euro, fonduri care au salvat compania de la faliment.

Anul acesta CEO înregistrează profit, are bani de investiții, dar Ministerul Finanțelor(PSD) a inițiat un proiect de OUG prin care ajutorul financiar să fie rambursat de CEO până la finalul anului, ceea ce ar băga compania direct în faliment.

Împreună cu ministrul liberal al energiei, Virgil Popescu, și conducerea CEO, am intervenit imediat, am făcut observații la textul OUG și am explicat public consecințele devastatatoare ale intenției PSD.

Ministrul Energiei(PNL) a refuzat să avizeze textul OUG propus de Ministerul Finanțelor(PSD), a cerut în scris să fie modificat și, astfel, Complexul Energetic Oltenia să nu mai aibă nicio obligație, acestea fiind preluate de Ministerul Energiei, așa cum era normal de la început!

Situația creată de Ministerul Finanțelor a pus in pericol CEO și întreg județul Gorj.

Instituțiile și politicienii gorjeni de bună credință trebuie să fie vigilenți și să lucreze împreună! Numai așa putem preveni decizii care ar putea distruge economia județului și viitorul gorjenilor!”, a declarat Ion Iordache, președinte PNL Gorj.

Distribuie articolul