Cererea de finanțare prin fonduri PNRR a Complexului Matern din Arad a fost aprobată și va fi trimisă la Guvern

Media PNL

Unul dintre cele mai importante obiective ale Consiliului Județean Arad vizează construirea, de la zero, a unui Complex Spitalicesc Matern, care să includă secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie. În acest sens, consilierii județeni au aprobat astăzi depunerea cererii de finanțare pentru construirea din fonduri PNRR a Complexului Matern, urmând ca aceasta să fie trimisă la Guvern, potrivit unui comunicat de presa oferit de CJ Arad.

În ultimii 50 de ani, de la construirea Spitalului Județean, nu a mai fost luată în calcul o investiție atât de mare în sănătatea publică din județul Arad, o clădire care poate ajunge la șapte niveluri, care va include toate specialitățile pentru copii. Valoarea proiectului, conform documentației tehnice, este de 578 milioane lei inclusiv T.V.A. Practic, finanțarea europeană asigură 95% din cheltuieli. Dacă va fi finanțat, Consiliul Județean Arad va trebui să aloce, din bugetul propriu, suma de 28,9 milioane lei, cu T.V.A. inclus, se mai precizează în comunicat.

În luna iulie, județul Arad a fost preselectat cu trei proiecte pentru finanțarea din PNRR.

„Sunt încrezător și îmi doresc ca această investiție să primească finanțare. Vom vedea, însă, cum vor decurge lucrurile, pentru că Ministerul Sănătății a anunțat că vor fi finanțate pentru modernizare 25 de spitale, fondurile totale fiind de 1,2 miliarde de lei, spitale care vor trebui să fie finalizate până în anul 2026. Având în vedere termenul scurt, ne așteptăm să fie luate în calcul mai ales proiecte mai mici, care pot fi gestionate mai bine în acest interval”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Distribuie articolul