Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului: Cred că avem suficiente argumente să ajungem la o mărire nediferenţiată a pensiilor, aşa cum este legal şi constituţional, nu se pune problema de o mărire doar cu 6,1%

Eduard Turcu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni, la Senat, că liberalii au suficiente argumente să se ajungă în coaliţie la o mărire nediferenţiată a pensiilor, aşa cum este legal şi constituţional, ea precizând că nu se pune problema de o mărire doar cu 6,1%.

„Ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede”, a mai arătat liberala.

Alina Gorghiu a afirmat la Senat că nu s-a contrazis cu premierul Nicolae Ciucă, în şedinţa conducerii PNL de săptămâna trecută, pe tema creşterii pensiilor. ”Nu, nu m-am contrazis cu premierul, am spus aceleaşi lucruri şi eu şi domnul prim-ministru şi colegii noştri, şi anume că ne dorim creşterea punctului de pensie care să acopere rata inflaţiei, că ne dorim ca această creştere să asigure puterea de cumpărare a pensionarilor”, a afirmat Gorghiu, după şedinţa conducerii Senatului.

Ea a precizat că şi premierul, şi ea şi colegii din PNL sunt foarte preocupaţi de maniera în care se va rezolva în coaliţie această problemă. ”Da, s-au spus mai multe lucruri pentru că ne-am dorit ca această discuţie să ducă spre un punct de vedere pe care PNL să îl aibă în coaliţie, astfel încât să-i convingem şi pe colegii noştri că pensiile trebuie mărite într-un procent cât mai mare”, a spus Alina Gorghiu.

Distribuie articolul