Bihor: continuă lucrările la platformele de deșeuri din județ – au fost instalate containere și se toarnă straturile de asfalt

Paul

Lucrările privind realizarea platformelor de colectare a deșeurilor din județul Bihor. Cele 12 locații se află în stadii diferite. În unele locații deja au fost instalate containerele, în alte zone s-a turnat strat stratul de asfalt, respectiv în restul locațiilor s-au turnat straturile de balast și beton rutier. Investiția pentru cele 12 platforme este de 16.6 milioane lei, fără TVA.

În Sântandrei, Sânnicolau Român și Vadu Crișului au fost instalate containerele, în Beznea, Tileagd și Ceica s-a turnat stratul de asfalt al platformei, iar în Tinca, Săcueni, Valea lui Mihai și Popești s-au turnat straturile de balast și beton rutier, urmând așternarea stratului de asfalt, transmit reprezentanții Consiliului Județean Bihor.

„În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri care au un conţinut periculos. Cetățenii vor putea depozita gratuit deșeurile în centrele de colectare”, a adăugat conducerea administrației județene din Bihor.

Cele 12 platforme fac parte din cele 32 care vor fi funcționale în județ, fiind un proiect realizat de CJ Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, alături de un parteneriat cu primăriile.

Patru platforme au fost finalizate în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta, iar alte 16 sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației, a precizat CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul