CJ Cluj: președintele Alin Tișe a prezentat stadiul investițiilor și proiectelor derulate în județ

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a vorbit despre investițiile și proiectele aflate în derulare din județ, în cadrul emisiunii Radio Someș.

“În fiecare an investim foarte mulți bani în spitale. Consiliul Județean Cluj are în subordine cinci spitale. Spitalul de Boli Infecționase este unul dintre acestea, mai avem și Spitalul de Recuperare, Spitalul de Plămâni, Spitalul de Copii și Spitalul de la Borșa din județul Cluj.

Ei bine, Spitalul de Boli Infecțioase a primit foarte multe finanțări până acum, în urmă cu doi ani, spitalul a fost desemnat spitalul numarul 1 din România, pentru că a avut cele mai puține cazuri de decese în rândul bolnavilor de Covid, practic a fost spitalul cu cele mai bune rezultate în lupta împotriva Covid.

În momentul de față, aceste investiții pe care noi vrem să le facem vin în completarea investițiilor pe care le-am făcut până acum.

Pe de-o parte investim în aparatura medicală și v-am informat de fiecare dată de-a lungul anilor ce fel de aparate am cumpărat, iar aceste aparate, Consiliul Județean le cumpără din bugetul public și le dă apoi în folosința spitalelor.

De asemenea, investim în infrastructura aferentă respectiv în clădiri, secții, în modernizarea lor, in dotarea lor, lucrări de reparații, renovări ș.a.m.d.

Această ultimă investiție de care vorbeam este practic pentru izolarea termică a clădirii. Izolare termică care va aduce câteva noutăți. Vom eficientiza tot ce înseamnă activitatea de la Spitalul de Boli Infecțioase prin faptul că vom reduce consumul anual de energie cu până la 59%, de asemenea vom reduce consumul de energie finală pentru încălzire cu până la 82% (…)” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe în cadrul intervenției de la Radio Someș.

Sursă: Facebook Alin Tișe

Distribuie articolul