Florin Oancea, primarul Municipiului Deva: Am lansat conceptul Deva Nouă- Un Oraș în Oraș

Constantinescu Denisa

 Din 2017, de când este primar, Nicolae-Florin Oancea a accesat 100 de milioane de euro bani europeni pentru investiții în Deva (în primul exercițiu financiar), plus 30 milioane euro accesați prin PNRR. De asemenea, municipiul va beneficia în următoarea perioadă de finanțări din fonduri europene alocate pentru întreaga Regiune 5 Vest (47 milioane euro în total), iar municipalitatea are deja proiectele pregătite.

 Ambiția primarului Oancea – un parc industrial în Deva: ,,Din bugetul pe 2023 vom aloca o sumă consistentă pentru cumpărarea de terenuri pentru zona industrială. Intenționăm să generăm un parc industrial care să ofere toate facilitățile potențialilor investitori, astfel încât să vină la Deva.”

Administrația locală a lansat conceptul Deva Nouă – Un Oraș în Oraș. Prin acest concept se planifică extinderea orașului pe 900 de hectare de teren în 10 – 15 ani. În felul acesta, primăria vizează inclusiv depășirea pragului de 100.000 locuitori (în prezent Deva are aproximativ 60.000 locuitori), iar indicatorii actuali sunt favorabili: în Deva se acordă pentru persoane fizice peste 350 de autorizații de construcție pe an.

 Investiții pentru viitor: focus pe educație și sport. Municipalitatea a investit sume considerabile în Clubul Sportiv Municipal (care înainte nu exista). Clubul are 21 de secții, iar în prezent sunt operaționale 8 secții. Obiectivul pentru 2023 este ca cele 21 de secții să fie complet operaționale. Iar premiera constă în faptul că din ianuarie 2023 va fi operațională secția dedicată copiilor cu dezabilități, cu 3 antrenori acreditați.

Mai multe detalii aici.

Distribuie articolul