CJ Arad: 143 de milioane de euro solicitate în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR

Ciprian S.
cj arad iustin cionca
cj arad iustin cionca

Complexul Matern-Pediatrie, Radioterapia şi Cardiologia au trecut de primul filtru PNRR.

Ministerului Sănătății a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR.

Dintre cele 42 care au îndeplinit criteriile de eligibilitate și vor intra în următoarea etapă de analiză, trei proiecte sunt ale Consiliului Judeţean Arad:

  • construcţia Complexului Matern-Pediatrie;
  • radioterapia, pentru Spitalul de Oncologie;
  • modernizarea cardiologiei.

Bugetul total solicitat de Consiliul Judeţean Arad pentru cele trei obiective este de 143 de milioane de euro, care nu includ taxa pe valoare adăugată.

În urma aplicării criteriilor de prioritizare, din cele 42 de dosare eligibile vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Dar având în vedere că cele 42 de proiecte, printre care şi cele trei ale Consiliului Judeţean Arad, au trecut de prima evaluare a Ministerului, deci sunt considerate necesare şi corecte, ele vor beneficia de finanţare chiar dacă nu fiecare dintre ele în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

“Noi am realizat proiecte în valoare totală de 220 de milioane de euro pentru spital, unele sunt deja finalizate, altele în curs de finalizare, altele le-am depus acum. Este o muncă permanentă, din punct de vedere administrativ, pentru dotarea, extinderea şi modernizarea spitalului.”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lista finală a spitalelor finanţate prin PNRR va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern.

PNRR CJ ARAD

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul