CJ Arad a construit 115 kilometri de drumuri județene

Ciprian S.
Iustin Cionca - CJ Arad
Iustin Cionca CJ ARAD

Consiliul Județean Arad a construit, de la zero, 115 km de drumuri județene, în ultimii patru ani. Pentru majoritatea, Consiliul Județean a folosit fonduri europene.

Cele 115 de kilometri drumuri judeţene noi erau până acum fie de pământ, fie doar pietruite, iar acum au fost asfaltate pentru prima dată.

Drumurile județene care au fost asfaltate de Consiliul Județean Arad sunt următoarele:

  • Sânpetru German – limită judeţ Timiş (spre comuna Gelu);
  • Sânmartin – Socodor;
  • Socodor – Nădab;
  • Sânmartin – Șimand – Olari – Caporal Alexa;
  • Dieci – Dezna;
  • Lipova – Şiştarovăţ – limită judeţ Timiş;
  • Zăbalţ – limită judeţ Timiş;
  • Buteni – Păulian – Berindia – Revetiș – Dieci – Pescari – Iosaș – Gurahonţ;
  • Nădlac – Pereg.

La aceste drumuri se va adăuga ultima porţiune din centura Aradului, pe traseul Arad – Fântânele – Vladimirescu, în lungime de 11 km.

„Am făcut aceste investiţii pentru a prelua din traficul de pe drumurile naţionale din jurul municipiului Arad, pentru a scurta distanţele până la municipiul Arad şi pentru a facilita dinamica forţei de muncă înspre zonele industriale ale municipiului Arad. În perioada 2014-2022, Consiliul Judeţean Arad a depus proiecte europene în valoare de 1,5 miliarde de lei, din care o bună parte merg înspre modernizarea drumurilor județene. Nu am inclus între aceste proiecte drumul expres Arad-Oradea, care a ajuns la valoarea de 2 miliarde de euro, şi care va fi efortul comun al patru unităţi administrativ-teritoriale şi al statului român. Am reușit, în acești ani, să modernizăm drumurile Arad-Șiria-Pâncota, Bârsa-Sebiș-Moneasa, toate drumurile transfrontaliere care leagă vămile Nădlac, Turnu și Vărșand, am modernizat drumul de la Arad la Periam, prin Zădăreni, Felnac, Secusigiu. Avem șantiere pe peste 750 km de drumuri județene, unele deja finalizate, alte în diferite faze de execuție, iar în primăvară ne pregătim de începerea lucrărilor la drumurile din nordul județului Arad: Șicula-Gurba-Cermei, Șepreuș-Cermei, Cermei-Vasile Goldiș-Beliu, Cermei-Berechiu-limită de judeţ spre Bihor și DN 79-Mișca-Vânători-Apateu-Berechiu”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul