CJ Arad: Iustin Cionca a preluat președinția euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT)

Ciprian S.
Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a preluat președinția euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), euroregiune care aniversează 25 de ani de la înființare. Evenimentul, care a avut loc la Arad, s-a bucurat de prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și a europarlamentarului Gheorghe Falcă.

Totodată, la eveniment au fost prezenţi foşti şi actuali reprezentanţi ai administraţiilor din Timiş, Caraş-Severin, Csongrad (Ungaria), Bacs-Kiskun (Ungaria), provincia Voivodina, foști președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni.

„Este foarte important ca, pe o perioadă lungă de timp, să existe și să reziste aceste parteneriate între diferite regiuni, din țări care au frontieră comună. Iată că astăzi avem dovada vie că acest lucru se poate realiza, mai ales că România, prin programele sale internaționale transfrontaliere susține aceste parteneriate. Am văzut că astfel de parteneriate pot da naștere unor proiecte foarte frumoase pentru comunitățile noastre și pot să dezvolte schimburi de experiență care rămân dovadă a modului în care aceste colaborări acționează la nivelul regiunilor”, a declarat Marcel Boloș, ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Mi-am propus să dinamizăm activitatea euroregiunii, împreună cu partenerii noștri din Serbia și Ungaria. Suntem pragmatici și îmi doresc foarte mult sa imprimăm un parcurs mai concret acestei euroregiuni. Ceea ce a funcționat foarte bine până acum a fost componenta strategică și relaționare, acum îmi doresc însă mai multe proiecte, mai multe oportunități de dezvoltare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

CJ Arad Iustin Cionca

Sursă: comunicat de presă

Distribuie articolul