CJ Arad: Iustin Cionca a semnat certificatul de urbanism pentru construirea unei linii electrice subterane între parcul fotovoltaic din orașul Sebiș și stația de transformare a E-Distribuție Banat din comuna Buteni

Ciprian S.
Președintele CJ Arad Iustin Cionca

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat certificatul de urbanism pentru construirea unei linii electrice subterane între parcul fotovoltaic care va fi realizat pe raza orașului Sebiș și stația de transformare a E-Distribuție Banat, aflată pe teritoriul comunei Buteni.

„Această investiție este foarte importantă, pentru că astfel se poate valorifica energia electrică produsă în Arad și se creează o independență energetică pentru județul nostru. Subliniez că în județul Arad se construiește cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, în zona comunelor Pilu și Grăniceri, dar există și alte surse de producere a energiei electrice. Sigur, acest curent electric trebuie valorificat, introdus în sistem și, apoi, distribuit la consumatori. Actuala investiție de la Sebiș este un bun exemplu în domeniu”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

Sursă: arq.ro

Distribuie articolul