CJ Arad: Președintele Iustin Cionca a prezentat administrațiile liberale performante din județ

Ciprian S.
CJ Arad: Președintele Iustin Cionca a prezentat administrațiile liberale performante din județ
CJ Arad: Președintele Iustin Cionca a prezentat administrațiile liberale performante din județ

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre administrațiile liberale performante din județ.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a spus că primarul Cristian Feieș este „cel care în ultimii ani a reușit să genereze proiecte europene consistente pentru dezvoltarea orașului”.

”Sebișul este al doilea oraș din județul Arad care a declarat șomaj zero! Primul, Chișineu-Criș, profită de poziția geografică, la granița cu Ungaria, dar Sebișul aflat la poale de munte, izolat, este o revelație plăcută pentru cei care nu i-au urmărit parcursul. Însă cei avizați de felul cum au decurs lucrurile în orășelul din Țara Moților au avut indicii despre dezvoltarea sa.”, a precizat liberalul Iustin Cionca.

În mandatul lui Cristian Feieș, Sebișul a depus pe Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” proiecte pe toate cele trei axe deschise: pe extinderea rețelei de apă aproximativ 5 milioane euro, pe modernizarea rețelei de canalizare aproximativ 7 milioane euro, pe infrastructură rutieră aproximativ 3 milioane euro și se dorește un proiect pentru rețeaua de gaz de 2 milioane euro.

Prin ADR VEST, Sebișul are mai multe proiecte, dintre care unul finalizat – Ambulatorul la Spitalul de Boli Cronice Sebiș, în valoare de 500.000 euro.

Cele două proiecte în implementare sunt Ambulatoriul de Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiș (în valoare de 1,5 milioane euro) și un proiect ce vizează îmbunătățirea calității vieții în orașul Sebiș în valoare de 3 milioane euro prin care se construiește un bloc cu 24 unități locative. Dar sunt și altele, care confirmă faptul că Sebișul este un oraș condus bine.

Președintele Iustin Cionca a amintit proiecte în valoare de peste 1,1 milioane de euro ale CJA în Sebiș: casa de cultură, podul peste Valea Deznei, reparații la bisericile penticostală, ortodoxă, reformată, extinderea trotuarelor pavate, reparații și modernizare la secția de neurologie a spitalului, realizarea drumului de centură și a podului care îl deservește, asfaltare străzi, extinderea modernizării la spital, modernizare și retehnologizare la stația de epurare, asfaltarea drumului Sebiș-Sălăjeni, extinderea și modernizarea corpului D de la spital, amenajarea locului de joacă din parc, reabilitarea intersecției dintre Bulevardul Victoriei și Piața Arenei.

Sursă: Facebook Iustin Cionca

Distribuie articolul