cj Arad Iustin Cionca urbanism investiții și dezvoltare

CJ Arad reglementează realizarea rețelei de canalizare în comuna Bocsig

Primul certificat de urbanism eliberat anul acesta de Consiliul Județean Arad reglementează realizarea rețelei de canalizare în comuna Bocsig și în zona numită Bocsig Cartier.

Apele menajere uzate vor fi dirijate spre stația de epurare din orașul Ineu, printr-o stație de transfer. Realizarea rețelei de canalizare va permite racordarea fiecărei gospodării.

Rețeaua de canalizare de la Bocsig se va intersecta cu canalizarea care va alimenta zona de agrement „Dealul Viilor”, iar această intersecție va fi dotată cu un tub de protecție.

Primăria din Ineu a depus un proiect la Compania Națională de Investiții pentru finanțarea introducerii rețelei de apă și canalizare la Dealul Viilor.

Canalizarea va trece pe sub pista de biciclete care va lega Ineul cu Dealul Viilor, proiect câștigat de Primăria Orașului Ineu.

Certificatul de urbanism a fost eliberat de Consiliul Județean Arad pentru a sta la baza studiului de fezabilitate și întocmirea documentației tehnice necesare realizării rețelei de canalizare din Bocsig.

„Consiliul Județean a demarat la Bocsig o procedură de expropriere în vederea realizării unui foraj nou și a unui rezervor de apă, pentru a asigura alimentarea întregii zone cu cantitatea suficientă de apă, în condițiile în care acolo, în perioada secetoasă a verii, au existat probleme cu apa potabilă. Realizarea acestei investiții, la care se va adăuga și canalizarea (un proiect al Primăriei din Bocsig), va rezolva o mare problemă legată de gestionarea apei la nivelul Bocsigului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Sursă: comunicat de presă

Leave a Comment