Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Venim în sprijinul elevilor prin acordarea de burse atât ca recompensă pentru rezultatele bune la învățătură, cât și ca sprijin financiar pentru cei care se confruntă cu dificultăți”

Paul

Aproximativ 360 de burse sociale și de merit sunt acordate elevilor cu nevoi speciale din unitățile de învățământ special, aflate în administrarea CJ Arad, în anul școlar 2022-2023.  

Cuantumul burselor oferite elevilor cu nevoi speciale, aprobat în octombrie, în număr de 344, a fost completat cu încă două burse de merit și 11 burse sociale, numărul burselor ajungând la 357. Suplimentarea s-a realizat ca urmare a propunerii venite din partea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad.

„Venim în sprijinul elevilor prin acordarea de burse atât ca recompensă pentru rezultatele bune la învățătură, cât și ca sprijin financiar pentru cei care se confruntă cu dificultăți, un sprijin care motivează atât copiii, cât și părinții, și care poate contribui la prevenirea abandonului școlar”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea burselor acordate de CJ Arad

Pentru anul școlar 2022-2023, valoarea burselor acordate de CJ Arad elevilor sunt:

  • pentru bursele de performanță un cuantum valoric de 500 lei/bursă/lună;
  • pentru bursele de merit un cuantum valoric de 250 lei/bursă/lună;
  • pentru bursele de studiu un cuantum valoric de 200 lei/bursă/lună;
  • pentru bursele de ajutor social un cuantum valoric de 250 lei/bursă/lună.

Liberalii vin în ajutorul elevilor care au nevoie!

Distribuie articolul