CJ Bihor este cu un pas mai aproape de construcția Inelului rutier metropolitan

Paul

Inelul rutier metropolitan o să aibă o lungime de 17 kilometri, iar acesta o să ocolească municipiul Oradea prin sud. Primul tronson al proiectului o să aibă lungimea de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Al doilea o să pornească de la acest viaduct și o să ajungă la Orșorhei, astfel încât să fie ocolite localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Pentru acest proiect au fost depuse 9 oferte, ori pentru un singur tronson de drum, ori pentru ambele.

„Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea.

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 196.753.661,05 și 216.429.027,16 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 24 de luni, din care 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic și 18 luni pentru execuție. 

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.”, transmite CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor, site oficial

Distribuie articolul