CJ Bihor: stadiul fizic al lucrărilor la Centura Sânmartin a ajuns la 80% – investiție de 177 milioane lei

Paul
Centura Sânmartin
Centura Sânmartin

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis că stadiul fizic al lucrărilor la Centura Sânmartin a ajuns la 80%. Constructorii au reluat șantierul la cele două pasaje supraterane. Investiția este în valoare de 177.238.798 lei, iar fondurile sunt obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

La primul pasaj, cel de la intersecția cu centura Oradea, se vor reloca stâlpii de înaltă tensiune pentru montarea ultimelor grinzi, iar în curând vor fi finalizate lucrările pentru pasajul subteran dedicat pietonilor și bicicliștilor.

„La al doilea pasaj mai trebuie montate elementele de protecție laterală și finalizată rampa dinspre Oradea. Împreună cu echipa tehnică, am luat câteva decizii pentru ultima etapă a lucrărilor: amenajarea unor drumuri agricole pentru a permite accesul la terenurile dintre Pârâul Peța și centură, relocarea capătului pistei de biciclete la ieșirea spre Haieu pentru a evita demolarea unei construcții și organizarea lucrărilor în colaborare cu cei care execută rețele de gaz în așa fel încât suprapunerea de lucrări să permită ambilor constructori execuția în bună regulă a celor două proiecte”, a declarat Ilie Bolojan, președintele administrației județene din Bihor.

Reprezentanții CJ Bihor au precizat că Centura Sânmartin va vea o lungime de 5.75 km, dar și bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, acestea având o lungime de 2.27 km. Șoseaua va beneficia de o pistă de biciclete, 3 poduri, 2 pasaje, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

„Deschiderea circulației în luna mai va descongestiona tranzitul prin Sânmartin. Atât cei care circulă pe relația Beiuș – Deva, pe centura Oradea, dar și cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câștigat: timp, circulație mai sigură și mai puțină poluare”, a adăugat Ilie Bolojan.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul