CJ Brașov anunță primul turn virtual de control al zborurilor din România funcțional la Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav

Ciprian S.
Adrian Ioan Veștea

Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, a anunțat că primul turn virtual de control al zborurilor din România este funcțional la Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav.

Sistemul permite ca pe imaginea mare, de ansamblu, să se poată realiza, din rotiţa mouse-ului, un Zoom-In de 10 ori.

Cadrul „picture in picture” care apare la un moment dat în filmare, ţine locul binoclului folosit de operatorul unui turn de control clasic şi măreşte de 30 de ori respectiva imagine.

”Specialiştii de la SAAB sunt prezenţi de trei săptămâni la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad pentru a face toate reglajele necesare cu echipamentele instalate la clădirea de contingenţă de pe Aeroportul Braşov, astfel încât vizibilitatea să fie perfectă. Conexiunea funcţionează, iar imaginile preluate de sistemul video instalat pe amplasamentul de la Ghimbav şi proiectate pe ecranele controlorilor de trafic de la Arad sunt foarte bune, fapt verificat atât în condiţii de zi şi de noapte, cât şi în condiţii meteorologice diferite, de la ninsori abundente, la cer senin.”, a precizat liberalul Adrian Ioan Veştea.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veştea

Distribuie articolul