cj brașov compania aeriana DAN AIR - Adrian Ioan Veștea

CJ Brașov: compania aeriana DAN AIR a semnat contractul cu Regia Autonomă „AIBG”

Consiliul Județean Brașov a anunțat că DAN AIR, prima companie aeriană de linie care a anunţat zboruri de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav din data de 15 iunie 2023, a semnat contractul cu Regia Autonomă „AIBG”.

CJ Brașov a precizat: Contractul are ca obiect asigurarea şi punerea la dispoziţie de către Aeroport a infrastructurii aeroportuare (pista de decolare-aterizare, căile de rulaj, platforma de staţionare, inclusiv sistemul de iluminare aferent, terminalul de pasageri şi alte facilităţi conexe), cu suprafeţele corespunzător amenajate, funcţionale şi întreţinute pentru deservirea la sol a aeronavelor, precum şi a spaţiilor şi facilităţilor necesare pentru asigurarea serviciilor necesare pasagerilor şi mărfurilor transportate, spre a fi utilizate de către Transportator în schimbul achitării tarifelor convenite.”.

Contractul este valabil începând cu data 15 iunie 2023 până la data de 14 iunie 2024 şi se va prelungi în mod automat cu noi perioade, de câte 12 luni, dacă parţile convin acest lucru, însă valabilitatea lui nu poate depăşi cumulat o durată maximă de 36 de luni, respectiv două prelungiri mutuale.

Compania aeriană românească DAN AIR a anunţat că din 15 iunie 2023 va zbura de la Aeroportul Brașov spre opt destinații din șase țări europene.

Acestea sunt: Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți); Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri); Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică); Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri); Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni); Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă); Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi); Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

„DAN AIR este prima companie aeriană care a anunţat planuri concrete de a zbura pe Aeroportul Brașov, iar astăzi planurile s-au concretizat formal prin semnarea contractului de prestări servicii aeroportuare. Ne bucură faptul că această companie, prima care a avut încredere în proiectul nostru, punând de mai mult timp în vânzare bilete pentru destinaţii din şase ţări şi cea care practic va deschide zborurile de linie pe Aeroportul Braşov, este o companie cu capital românesc. Aşteptăm cu mare interes semnarea contractului cu WIZZ Air, dar şi cu alţi operatori aerieni care să deservească rute din întreaga Europă, dorite de braşoveni şi de comunităţile româneşti din străinătate”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Leave a Comment