CJ Cluj: activitate desfășurată de Serviciul Public Județean Salvamont- Salvaspeo pentru elevii Colegiului Național “George Coșbuc”

Constantinescu Denisa

Serviciul Public Județean Salvamont- Salvaspeo Cluj, instituție publică de interes județean aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de Asociația Clubul Sportiv “Kory Francisc”, în parteneriat cu Colegiul Național “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, a desfășurat o activitate de escaladă în Cheile Turzii.

În cadrul activității, peste 50 de elevi din cadrul Colegiului Național “George Coșbuc” și-au însușit tehnicile de alpinism și escaladă sportivă și și-au dezvoltat deprinderile de lucru cu echipamentele specifice sportului la înălțime.

Totodată, salvamontiștii clujeni au realizat prezentări ale echipamentelor și tehnicilor de intervenție în operațiunile de salvare din zona montană, elevii fiind informați în legătură cu pregătirea unei drumeții montane. De asemenea, elevilor le-au fost prezentate regulile de conduită montană și le-au fost explicate procedeele de prim ajutor aplicate victimelor în zona montană.

Sursă: Consiliul Județean Cluj

Sursă: Facebook Consiliul Județean Cluj

Distribuie articolul