CJ Cluj: investiție de 671 mii lei pentru un centru dedicat persoanelor adulte cu dizabilități grave

Constantinescu Denisa

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat inaugurarea unui nou centru din cadrul DGASPC Cluj, care va oferi servicii pentru persoane adulte cu dizabilități grave.

“Centrul Respiro își deschide porțile de astăzi!

Florești, str. Porii , nr. 131B

Un centru nou din cadrul DGASPC Cluj, care va oferi servicii pentru persoane adulte cu dizabilități grave.

Oferim posibilitatea tuturor celor care au în îngrijire persoane cu handicap grav și care sunt zi de zi alături de acestea, oportunitatea de a se odihni câteva zile sau de a își rezolva propriile probleme, știind că cei dragi sunt foarte bine îngrijiți în această perioadă.

Le dăm, astfel, acestor asistenți personali, de multe ori rude ale persoanei cu dizabilități, șansa unei mici pauze, a unui respiro, prevenind epuizarea și suprasolicitarea acestora.

Centrul are o capacitate inițială de patru beneficiari.

Centrul Respiro va oferi găzduire pe o perioadă determinată, de maxim 30 de zile și de maxim 90 de zile în etape diferite în decursul unui an calendaristic.

Valoarea totală a proiectului a fost de 671.000 lei, cu finanțare prin Programul de Interes Național în domeniul înființării de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate, cofinanțarea Consiliului Județean Cluj fiind de 119.000 lei.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Filiala Napoca a Societății Române Alzheimer și se va derula pe o perioadă de minim 10 ani” a declarat președintele Consiliului Județean pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Facebook Alin Tișe

Distribuie articolul