CJ Cluj: investiție de 96 mil. lei pentru modernizarea DJ 107P Gilău-Someșu Rece-Mărișel-DN1R

Constantinescu Denisa

Consiliul Județean Cluj a anunțat că au fost reluate lucrările de modernizare cu fonduri europene a DJ 107P Gilău- Someșu Rece- Mărișel -DN1R.

Lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul acesti an.

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1)-Someșu Rece-Mărișel- DN 1R, în lungime de 44,26 kilometrii, au fost reluate.

În această etapă se execută lucrări de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură, pe sectorul de drum situat pe raza comunei Mărișel, în zona monumentului ”Crucea Iancului”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,𝐷𝑎𝑡𝑎 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐𝑎 𝑠𝑖 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎 𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑛𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎 𝑠𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡𝑖𝑖. 𝑈𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑙𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑎 𝑠𝑎 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑑𝑎𝑟𝑑𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎. 𝐷𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑓𝑒𝑙, 𝑒𝑥𝑎𝑐𝑡 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑐𝑜𝑝, 𝑎𝑚 𝑖𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑐𝑎 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎 𝑎𝑖𝑏𝑎 𝑜 𝑔𝑎𝑟𝑎𝑛𝑡𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑝𝑢𝑡𝑖𝑛 𝑐𝑖𝑛𝑐𝑖 𝑎𝑛𝑖.”

În ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor, acelea care vizează sistemul rutier au fost realizate în proporție de peste 60%. În cadrul acestora, a fost așternut deja primul strat de asfalt pe o lungime însumată de peste 24 de kilometri, iar cel de-al doilea strat, cel de uzură, pe o lungime totală de peste 14 kilometri.

În ansamblu, lucrările de reabilitare vizează nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care activitatea pe șantier continuă cu lucrări la zece dintre acestea, iar un pod a fost deja finalizat.

De asemenea, au fost deja montate 645 de podete, reprezentând un stadiu fizic de 75,4%, iar lucrările de consolidări au fost realizate în proporție de 95,71%.

În valoare de 96.454.503,72 lei, fără TVA, investiția este finanțată atât de la bugetul județului cât și din fonduri europene.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Cluj

Distribuie articolul