CJ Constanța: 97 de milioane de lei prin PNI Anghel Saligny pentru realizarea obiectivului de investiții modernizare DJ 393 tronson Techirghiol – Arsa

Badila Antonia

Președintele Consiliului Județean Constanța anunță că aproximativ 97 de milioane de lei vor fi alocați din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare DJ 393, tronson Techirghiol – Arsa”.

,,Am semnat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de comunitatea locală, ce va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trafic și va reduce aglomerația în zona de Sud a județului Constanța.

Mă bucur nespus că, în sfârșit, după numeroase eforturi, analize și demersuri, am reușit să deblochez acest proiect esențial ce va deschide noi posibilități pentru dezvoltarea economică și socială a județului Constanța.

Prin înființarea acestei rute ocolitoare de aproximativ 23 de kilometri, se va facilita circulația și se va descongestiona rețeaua rutieră existentă, având un impact pozitiv asupra mobilității locale.

Îmi exprim recunoștința către reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în special domnului ministru, Adrian-Ioan Vestea, pentru sprijinul neîntrerupt și pentru faptul că a înțeles importanța acestei investiții pentru județul nostru.

Contractul de finanțare, semnat între Ministerul Dezvoltării și Consiliul Județean Constanța, valabil până la 31 decembrie 2026, reprezintă o obligație fermă și oferă un cadru de lucru solid pentru finalizarea proiectului, inclusiv punerea acestuia în funcțiune, în conformitate cu prevederile legale.

Cu siguranță, această inițiativă va transforma infrastructura județului Constanța și va aduce beneficii durabile comunității. Mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect vital pentru viitorul nostru!”,declară președintele CJ Constanța Mihai Lupu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul