CJ Giurgiu: Întâlnire de lucru cu reprezentanții UNICEF pentru asigurarea accesului la educație de calitate și protejarea drepturilor copiilor

Badila Antonia

Consiliul Județean Giurgiu, anunță că președintele Dumitru Beianu s-a întâlnit cu reprezentanții Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a sigura accesul la educație de calitate și protejarea drepturilor copiilor.

,,A avut loc o întâlnire între conducerea Consiliului Județean Giurgiu formată din Președintele Dumitru Beianu și Vicepreședintele Elisabeta Mihalcea, Deputatul Alexandru Andrei, Primarii comunelor Daia, Vedea și Fratești, Florin Șerban, Marian Țaga și Gabriel Pană,, conducerea DGASPC, consilierii George Dobre și Eugen Șoavă și reprezentanții Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), mai exact, Eduard Petrescu, Specialist Programe, Managerul Echipei de Parteneriate Strategice și Advocacy, Cristina Badea, Specialist Programe, și Raluca Dinu-Paicu, Ofițer Parteneriate.

Prezent în România și alte 190 de țări și teritorii, UNICEF colaborează cu diverse entități, inclusiv Guvernul, Parlamentul, autoritățile locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naționali și internaționali, și mass media, pentru a asigura accesul la educație de calitate și protejarea drepturilor copiilor.

Viziunea pentru 2027 este fermă: toți copiii și tinerii din România, cu accent pe cei mai vulnerabili, vor beneficia de drepturile lor și vor avea acces la șanse egale. Obiectivele includ îmbunătățirea sistemului de vaccinare, prevenirea violenței și abuzurilor, promovarea educației incluzive și oferirea serviciilor integrate pentru copii.

Sub domenii precum sănătate, protecție, și educație, UNICEF își propune să consolideze sistemul și să răspundă eficient la situații de urgență. Strategiile incluse acoperă reducerea sărăciei în rândul copiilor, crearea unui spațiu fiscal pentru aceștia și angajamente ferme față de drepturile copilului, reflectate în documentele-cheie, cum ar fi Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.

Întâlnirea a evidențiat angajamentul comun pentru construirea unui viitor incluziv și sănătos pentru copiii din România.”, transmite CJ Giurgiu pe pagina de Facebook.

Distribuie articolul