CJ Iași a aprobat 14 proiecte de hotărâre privind infrastructura sanitară, cea rutieră și sistemul de asistență socială

Eduard Turcu

Consiliul Județean Iași a aprobat 14 proiecte de hotărâre privind infrastructura sanitară, cea rutieră și sistemul de asistență socială.

Costel Alexe, președintele CJ Iași: „Am aprobat etapizarea proiectului ‘’Extinderea și dotarea Unității Funcționale Regionale de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria’’ în cadrul Programului Sănătate 2021-2027. În prima etapă, proiectul a beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 6.834.719,99 lei”.

„Proiectul pe care l-am votat astăzi ne va oferi posibilitatea de a obține încă 20 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, din POS-ul pentru Sănătate. UPU de la Spitalul ‘’Sfânta Maria’’ va fi cel mai mare din țară, având o capacitate de 35 de paturi. Va fi o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport”, a precizat liberalul.

„Astfel, vom ajunge să creăm infrastructura medicală necesară pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a celor peste 40.000 de copii din județ și din regiune care ajung anual la UPU. Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” este de 34,6 milioane de lei”, a mai spus președintele CJ Iași.

Acesta a mai subliniat a fost votată „continuarea activităților proiectului Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava după data de 31.12.2023, în scopul realizării integrale a acestora, atingerii indicatorilor, rezultatelor şi obiectivelor propuse şi asigurării funcţionalităţii proiectului”.

„Alături de consilierii județeni, am aprobat și prelungirea duratei de implementare, până la data de 31.12.2024, pentru proiectele de închidere a Centrelor rezidențiale ‘’Sfântul Stelian’’ Pașcani, “Bucium’’ Iași, ‚’’Sfântul Nicolae’’ Pașcani, ‚’’Sfântul Andrei’’ Iași și C.A. Rosetti Iași”, a transmis Costel Alexe, președintele liberal al CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul