CJ Iași a reabilitat Secția Exterioară “Dr. Clunet” a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași

Eduard Turcu

Consiliul Județean Iași a reabilitat Secția Exterioară “Dr. Clunet” a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași.

O echipă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Iași și ai Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iași a efectuat o vizită la clădirea Secției Exterioare “Dr. Clunet”, cu ocazia finalizării lucrărilor de reparații la acest obiectiv.

Desfășurată pe parcursul a 6 luni, această intervenție a avut ca scop refuncționalizarea acestei secții vitale, cu 46 de paturi, dedicată îngrijirii bolnavilor cu tuberculoză pulmonară.

Cu o investiție totală de 984.000 lei, provenind atât din bugetul Consiliului Județean Iași (816.000 lei) cât și din bugetul spitalului (168.000 lei), aceasta reprezintă prima clădire reabilitată în cadrul acestei instituții și o necesitate pentru oferirea de condiții cât mai bune pacienților cu afecțiuni respiratorii.

„Împreună, ne consolidăm angajamentul față de sănătatea comunității noastre, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii medicale și asigurând un mediu propice vindecării și sănătății, fie ca vorbim de reabilitarea infrastructurii deja existente sau construirea unor noi edificii precum Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iaşi, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava, un nou pavilion pentru Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva sau Spitalul Regional de Urgență Iasi. Țin să îl felicit pe Dr. Radu Crisan-Dabija, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, alături de care avem un vis: Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iaşi din Bucium! Această instituție medicală reprezintă un obiectiv prioritar al actualei administrații județene, însă până în momentul în care vom păşi în noul #SCIBRI, Radu face o treabă excelentă în managementul şi gestionarea unui spital ce tratează o patologie provocatoare. Această reabilitare are rolul de a îmbunătăți condițiile în care sunt tratați pacienții și în care lucrează personalul medical dn această secție”, a declarat Costel Alexe, Președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul