CJ Iași: Bilanț de etapă pentru proiectul de înființare a distribuției de gaze în comuna Ceplenița

Eduard Turcu

Bilanț de etapă pentru proiectul de înființare a distribuției de gaze în comuna Ceplenița.

Dumitru Laiu, primarul comunei Ceplenița, a prezentat progresul proiectului de înființare a distribuției de gaze naturale în toate cele patru sate aparținătoare ale comunei: Ceplenița, Buhalnița, Poiana Mărului și Zlodica. La eveniment au participat Ovidiu Câmpean, secretar de stat, Lucian Rusu, secretarul general adjunct al Guvernului României, dar și Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Costel Alexe: „Am promis ieșenilor că vom ajunge cu gazul în fiecare gospodărie. Comuna Ceplenița este un model de bună-practică, care a reușit să se califice printre primii 25 de beneficiari care au primit finanțare, din cele 243 de proiecte depuse”.

„Fiecare leu sau euro adus în județul nostru înseamnă o șansă în plus la dezvoltare și mă bucur să văd primari determinați, precum Dumitru Laiu, care valorifică orice oportunitate de finanțare care să schimbe în bine fața comunității și calitatea vieții cetățenilor. Cei peste 25 de milioane de lei, ce reprezintă valoarea cofinanțării din partea UE, sunt o investiție uriașă care vor însemna o viață mai bună și mai ușoară pentru locuitorii din Ceplenița”, a spus liberalul.

Principalele rezultate ale proiectului sunt următoarele:

  • peste 40 km rețea de distribuție gaze naturale în UAT Comuna Ceplenița, județul Iasi;
  • 6,283 km rețea branșamente și posturi de reglare-măsurare inteligente;
  • 1464 gospodării branșate la sistemul inteligent de alimentare cu gaze naturale (1374 gospodării și 10 instituții);

„Mă bucur că cetățenii de pe întreaga rază a comunei vor putea avea acces la gaz. Felicitări, domnule primar Dumitru Laiu și mult succes în dezvoltarea comunei”, a declarat președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul