CJ Iași: Comuna Ciortești și Comuna Cruzești din Republica Moldova au semnat astăzi acordul de cooperare

Eduard Turcu

Comuna Ciortești din județul Iași și Comuna Cruzești din Republica Moldova au semnat astăzi acordul de cooperare, prin cele două doamne primar, Alina Apostol și Violeta Crudu.

„Pentru noi este foarte importantă legătura cu toate comunitățile din Republica Moldova, alături de care împărtășim trecutul și istoria ca vecini și ca frați, și chiar dacă acum ne despart granițe, prin intermediul colaborării putem consolida relaţiile speciale dintre noi.

Județul Iași are acorduri de cooperare cu peste 20 de raioane din Republica Moldova, mai bine de jumătate din numărul total al unităților administrative și mă bucur să văd că acest model de colaborare se extinde și în cazul administrațiilor locale din județul Iași.

Avem deja exemple de bună practică. Comuna Comarna, județul Iași (România) și comuna Vasilcău, raionul Soroca (Republica Moldova) au implementat împreună un proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova prin care, cu suma de 2,3 milioane de euro, au asigurat modernizarea a aproape 8 km de drum de o parte și de cealaltă a Prutului. Un proiect similar au implementat și comuna Țuțora și raionul Nisporeni.

Sper să ne regăsim cât mai des în astfel de contexte și să putem avea înfrățiri cu cât mai multe comunități din Republica Moldova.

Le doresc celor două comunități o cooperare frumoasă și fructuoasă. Mult success în îndeplinirea tuturor proiectelor! Îmi face o deosebită plăcere să fim cu toții parte din această poveste frumoasă de dezvoltare și incluziune”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul