CJ Iași depunde cerere de finanțare prin PNRR pentru construirea celui mai mare spital de boli cardiovasculare din Moldova

Eduard Turcu

Plenul Consiliului Județean a aprobat proiectul propus de executiv pentru “Construirea şi dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară laşi”, în vederea finanțării prin Planul Național de Redresare şi Reziliență.

Valoarea totală a proiectului este de 1.759.377.811,86 lei (inclusiv TVA).

sursă: Departamentul de Comunicare CJ Iași

“Un proiect demarat în urmă cu aproximativ 15 ani poate fi, în sfârșit, implementat, după ce am reușit în timp record să finalizăm studiul de fezabilitate și toată documentația, să obținem autorizația de construire și acum să depunem pentru finanțare.

În prezent, România ocupă locul trei în Europa în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare. În Moldova, avem o densitate de circa 45.000 de locuitori la un pat de spital, în restul țării fiind de 13.000 de locuitori. Susținem cu toate eforturile construirea Institutului Inimii. Nu facem decât să cerem ce ni se cuvine. Acum că avem oportunitatea finanțării, suntem mai aproape ca oricând de posibilitatea de a construit acest spital al inimii la Iași”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.
Viitorul spital va avea 50 de paturi la spitalizare de zi şi 450 de paturi la spitalizare continuă. Amplasamentul propus are suprafaţa totală de 120.000 mp și este situat în intravilanul extins al satului Brătuleni, în partea de nord a comunei Miroslava.

sursă: Departamentul de Comunicare CJ Iași

Distribuie articolul