CJ Iași: Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași a ajuns  la un stadiu de execuție de aproape 80%

Eduard Turcu

Noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria Iași a ajuns la un stadiu de execuție de aproape 80%, conform declarațiilor făcute de reprezentanții CJ Iași.

Costel Alexe, Președintele Consiliul Județean Iași, a făcut o vizită de lucru pe șantier și a anunțat că mai sunt câteva lucrări de făcut la instalațiile electrice și ventilație, la platforma betonată pe terasa unde este amenajat heliportul și la sistemele de balizaj pentru heliport, precum și finisajele interioare.

“Anul acesta vom reuși să dăm ieșenilor, și nu numai, acest spațiu nou și modern, cu 35 de paturi, adică de 7 ori mai mult față de actuala unitate de primiri urgențe.

Nu există prioritate mai mare pentru această administrație județeană decât sănătatea. Fie că este vorba de cele 6 spitale din subordinea Consiliului Județean, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi, Spitalul De Pneumologie Iasi, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași – Oficial și cele două maternități, Cuza Vodă și Elena Doamna, fie că este vorba de construirea celor două unități medicale pentru care avem proiecte mature, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară și Spitalul de Boli Respiratorii, sau de sprijinul pentru Spitalul Regional de Urgență, facem tot ceea ce putem, la nivel instituțional, pentru a crea condiții cât mai bune.

Evident, îmi doresc să nu fie nimeni nevoit să ajungă la spital vreodată, dar pentru situații urgente, neprevăzute, noi trebuie să fim pregătiți cu cele mai bune servicii medicale, în special când vine vorba de sănătatea copiilor noștri.

Sunt nerăbdător să finalizăm lucrările la UPU ,,Sfânta Maria”, moment în care vom avea aici cea mai modernă unitate pediatrică de primiri urgențe din țară, pentru a asigura tot sprijinul medical micilor pacienți”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Distribuie articolul