CJ Iași, prin Direcția Județeană  de Drumuri și Poduri Iași, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea drumului județean DJ 244F – Intravilan Moșna

Eduard Turcu

Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană  de Drumuri și Poduri Iași, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea drumului județean DJ 244F – Intravilan Moșna, km. 16+205 – 17+205 cu lungimea de 1,000 km.

Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Iași.

Potrivit reprezentanților CJ Iași, din punct de vedere tehnic, starea actuală a drumului județean DJ 244F ce va fi supus lucrărilor de modernizare prezintă în acest moment degradări și deformații specific drumurilor pietruite, partea carosabilă nu este delimitată clar și astfel siguranța participanților la trafic este pusă în pericol,  iar circulația rutieră nu se desfășoare în condiții optime.

„Prin acest proiect al Consiliului Județean Iași, pentru locuitorii din comuna Moșna, dar și pentru cei ce tranzitează acest drum, vom putea asigura un nivel de siguranță și confort, dar bineînțeles va fi scăzut gradul de poluare și nivelul de zgomot. Modernizării infrastructurii rutiere în mediul rural va rămâne întotdeauna o investiție strategică, cu beneficii multiple atât pentru economia comunității, dar și pentru coeziunea socială și pentru calitatea vieții locuitorilor.”a menționat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

Firma care va executa lucrările este SC Enviro Construct SRL, iar imediat după semnarea ordinului de începere aceasta va avea la dispoziție 30 de zile pentru finalizarea lucrărilor.

sursă: CJ Iași, Facebook

Distribuie articolul