CJ Ilfov anunță continuarea programului de consiliere vocațională

Ciprian S.
CJ Ilfov anunță continuarea programului de consiliere vocațională
CJ Ilfov anunță continuarea programului de consiliere vocațională

Consiliul Județean Ilfov continuă să sprijine și anul acesta, printr-un parteneriat inedit cu Facultatea de Psihologie, Univ. Bucureşti, Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov și eforturi susținute din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE), proiectul privind orientarea și consilierea vocațională pentru elevii din clasele a VIII-a, alocând fondurile necesare achiziționării Testului Toolkit.

”Testul Toolkit este un instrument educațional de evaluare psihopedagogică, utilizat în procesul de consiliere pentru orientarea școlară și profesională a elevilor. Acesta are în alcătuirea sa teste psihologice de capacitate și personalitate, precum și chestionare care culeg informații despre motivația, comportamentul și talentele elevului. Instrumentul pune la dispoziția elevilor, părinților și îndrumătorilor școlari recomandări privind domeniile de activitate potrivite cu personalitatea, talentele și interesele elevului.”, a comunicat Consiliul Județean Ilfov.

În anul 2022, Consiliul Județean Ilfov a realizat testarea în vederea consilierii vocaționale a 3.895 de elevi din clasele a VIII-a din Județul Ilfov.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Ilfov

Distribuie articolul