Ilfov: campanie masivă de sterilizări gratuite pentru câini și pisici

Ciprian S.
Hubert Thuma
Sursa foto : Facebook Hubert Thuma

Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat ample campanii de sterilizări gratuite pentru câini și pisici cu scopul de a reduce numărul animalelor de pe străzi.

Legea ne obligă să ne sterilizăm câinii de rasă comună. Cei care nu sunt proprietari de animale pot veni la aceste campanii cu animale de pe stradă, ajutând astfel comunitatea în care trăiesc.

„În ianuarie, organizăm campanii de sterilizări gratuite în patru localități: Glina, Cernica, Domnești și Dascălu. Tot anul vom avea campanii de sterilizări gratuite. Sterilizăm câini și pisici de rasă comună. Vă rog să vă mobilizați și să veniți cu animalele din curte la sterilizat! În continuare, sunt foarte multe animale pe străzi în Ilfov, în special câini. Noi, Consiliul Județean Ilfov, nu le putem lua de pe stradă pentru că nu avem atribuții legale în acest sens și nici adăpost. Dar avem un program de sterilizări gratuite bine pus la punct. Suntem singurul consiliu județean din țară care oferă un program de sterilizări gratuite permanent. Vă rog să sunați și să faceți o programare la numărul 0751.235.009!”, a scris liberalul Thuma pe Facebook.

În 2022, Consiliul Județean Ilfov, în colaborare cu organizații non-guvernamentale din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit 2.461 de animale, câini și pisici.

cj ilfov sterilizari gratuite caini si pisici

Sursă: Facebook Hubert Thuma

Distribuie articolul