CJ Ilfov: Vicepreședintele Voicu Vicențiu a anunțat că Spitalul Clinic Județean va avea a treia sală de operații

Ciprian S.
CJ Ilfov Vicepreședintele Voicu Vicențiu a anunțat că Spitalul Clinic Județean va avea a treia sală de operații

Voicu Vincențiu, vicepreședintele CJ Ilfov, a transmsi că până la finele lunii mai, Spitalul Județean de Urgență Ilfov va dispune de a treia sală de operație.

”În urma unei inițiative excepționale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov va avea această nouă sală de intervenții chirurgicale ultramodernă, proiectată pentru a redefini standardele în domeniul medical.

Această sală va avea un sistem inovator în România, sterilizarea cu lămpi ultraviolete de tip C, ce poate funcționa atât cu ozon, cât și fără. Acest sistem garantează conformitatea cu normele internaționale, consolidând semnificativ siguranța în timpul intervențiilor chirurgicale.”, a precizat liberalul Voicu Vincențiu.

Liberalul a transmis că avantajele acestei săli de operații sunt considerabile:

  • Reducerea timpului de așteptare pentru pacienții ce aveau nevoie de intervenții chirurgicale.
  • Realizarea intervențiilor minim invazive, artroscopice și laparoscopice, folosind aparatură de ultimă generație.

”Această investiție în sănătate primește susținere din partea partenerilor privați, o sponsorizare de peste patru milioane de lei. Acesta este un exemplu elocvent al faptului că proiecte vitale pot deveni realitate prin colaborarea și sprijinul sectorului privat.

Datele Spitalului Județean Ilfov relevă că în 2023 s-au efectuat peste 2.832 de intervenții chirurgicale. Cu această nouă sală, estimările indică o reducere semnificativă a timpilor de așteptare, aducând un beneficiu prețios pentru viața fiecărui pacient.”, a mai adaugat Voicu Vincențiu.

Sursă: Facebook Voicu Vincențiu

Distribuie articolul